Att hålla tiden

Ska vi ha kontroll över tiden så behöver vi nog någon sorts av tidsmaskin. Vissa går dock lite långt i denna strävan. Men kanske inte i verkligheten. Folk som manipulerar med tiden och tar kontroll över den hittar man endast i böcker och filmer.
Som i filmen Paycheck med Ben Affleck. Där spelar han en man som går under namnet Jennings som jobbat för företaget Rethrick Construction i två år. Han har dock blivit fråntaget sina minnen för tiden och har i stället för pengar fått en rad saker.
Det visar sig efter ett tag att företaget bland annat sysslar med en teknik som gör att man kan se in i framtiden. Och de saker som Jennings tagit med sig är meddelanden till honom själv – utifrån vad han sett ska hända honom i framtiden. De olika sakerna hjälper honom på precis rätt sätt i precis rätt ögonblick så att han kan återta kontrollen över sitt liv och slå tillbaka mot Rethrick Construction.
Något sådant hade nog varit både spännande och oroväckande att göra i verkligheten. Man hade nog kunnat tjäna några miljarder på aktiemarknaden och förutse en och annan naturkatastrof och rädda människors liv – men samtidigt också se sitt eget liv och egentligen aldrig mer bli överraskad eller känna något riktigt starkt.
Men nu behöver vi inte ens välja. Det enda sätt vi kan ta kontroll över tiden på är att köpa oss en klocka. Och det kan du göra för ett bra pris på www.klockmodeller.se.