Belgiens huvudstad Bryssel är ett spännande resmål.

Belgiens huvudstad Bryssel är ett spännande resmål. I egenskap av funktionell huvudstad för den Europeiska unionen samt säte för den Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och NATOs högkvarter har staden under mer är ett halvt sekel varit ett viktigt centrum för internationell politik. För den arkitekturintresserade finns det mycket att beskåda. Besök exempelvis gotiska Grand Place, som fram till slutet av 1950-talet fungerade som en marknad. Grand Place, som UNESCO 1998 utnämnde till världskulturarv, omfattar numera bland annat ett bryggerimuséum. Andra sevärdheter inkluderar katedralerna St. Michael och Gudula samt slottet Laeken, med dess fantastiska växthus. För allt du behöver veta inför resan till Bryssel, gå till www.bryssel.org. Här hittar du information om flyg, hotell, restauranger med mera.

Hotellen i Bryssel varierar oerhört i pris. Här finns allt från budgetalternativet för tågluffare till lyxsviter för penningstinna affärsmän. När du planerar en resa är det viktigt att du tar dig tid att jämföra olika alternativ. Den som läser på och håller ögonen öppna kan spara mycket pengar. Om reskassan är fylld och du är ute efter förstklassigt boende är fyrstjärniga Thon Hotel Brussels City Centre – lokaliserad på Avenue de Boulevard – ett bra alternativ. Ytterligare ett fyrstjärnigt hotell är Royal Crown som är beläget på Ruse Royale i närheten av den botaniska trädgården. Om du letar efter något ännu lyxigare kan vi rekommendera femstjärniga Warwick Barsey, på Avenue Louise, samt Royal Windsor, vid Rue Duquesnoy.

Bryssel är en fantastisk stad med mycket att erbjuda. För att din resa ska bli så lyckad som möjligt, ta hjälp av www.bryssel.org.