Efterfrågan på surfplattor har expanderat kraftigt sedan Apple lanserade sin första iPad t

Efterfrågan på surfplattor har expanderat kraftigt sedan Apple lanserade sin första iPad tidigt under 2010. Runt 166 miljoner surfplattor såldes under 2012. Och intresset fortsätter att växa. Idag förutspår ledande analytiker att omkring 470 miljoner surfplattor kommer säljas under år 2017. Siffran svindlar. Surfplattans snabba framgång (den förutspås snart konkurrera ut persondatorn) beror dels på dess intuitiva och attraktiva gränssnitt, dels på dess mobilitet. Var du än befinner dig kan du använda surfplattan till att surfa, skicka mejl, följa sociala medier, fotografera, titta på film och TV samt en hel del annat. Utvecklingen av nya appar sker i en rasande takt. På informationssajten surfplatta hittar du allt du behöver veta om nya surfplattor och trender.

Surfplattan är alltid enkel att ta med. Den väger mindre och har en betydligt kortare uppstartningstid än en konventionell laptop. Samtidigt har den en större och bättre skärm än en smartphone, vilket gör både läsning och filmtittande betydligt behagligare. Numera finns det appar för det mesta. Du kan prenumerera på tidningar och tidskrifter, lyssna på radio och skivor, boka biljetter (till buss, tåg, flyg, bio med mera) samt navigera i trafiken. Du kan till och med stämma din gitarr med din surfplatta.

Alla appar fungerar dock inte på alla surfplattor. Anledningen är att de använder olika operativsystem. Microsofts Office-paket, till exempel, är i skrivande stund inte kompatibelt med Apples iOS-plattform. Var därför noga med att kontrollera att de appar du vill använda går att köra på den surfplatta du köper. På http://www.surfplattor.info hittar du mer information om appar och kompatibilitet.