Graviditet är en milstolpe för de flesta kvinnor.

Men det finns mer att göra än att bara bära barnet inne i mammans mage i nio månader. Mamman måste se till att barnet är och förblir friskt, den stora frågan är hur? Uppgiften kan vara ganska svårt eftersom det är detta “gap” mellan modern och barnet. Trots att de är fysiskt anslutna, gör det outtalade avståndet det svårt att följa utvecklingen av barnets utveckling. Mamman kommer aldrig veta om något är fel förrän under den senare delen av graviditeten, den enda tid då tekniken kan visa de vitala organ och titta på barnets “ansikte” via 3D-ultraljud.

Det finns tillfällen när felet, om det finns något, bara kommer att visa sig när barnet är fött, under barnåren och i vuxen ålder. Ibland  kan felet påverka hur barnet kommer att leva sitt liv. Ett problem i ryggmärgen till exempel är inte något som kan upptäckas under graviditeten. En av de viktigaste orsakerna till detta tillstånd är ryggmärgsbråck, en sjukdom som beror på att ben i ryggraden inte stänger hela vägen. En sjukdom som denna kan vara allvarlig och det enda sättet att bekämpa den är genom förebyggande åtgärder. Du kommer bli förvånad över hur lätt det förebyggande skulle vara.

Att dricka folsyra, en medlem av B-vitamin familjen, är en av de bästa förebyggande åtgärderna en mor kan vidta för att skona sitt barn från att ha sjukdomen. Lyckligtvis kommer det aldrig att vara svårt att få erforderlig mängd folsyra. Det finns kapslar tillgängliga på apotek eller så kan du välja att beställa produkten online. Om du har en internetuppkoppling och ett kreditkort, besök www.folsyra.org för att få din dagliga folsyratillskott. Redan innan födseln, har en mamma ansvaret att ta hand om sitt barn. Detta är inte ett alternativ utan en redogörelse för en mors ovillkorliga kärlek.