Konsten att montera ihop rör

Jag är av övertygelsen att allt som går att ta isär också går att sätta ihop. Det är så jag har lagat dvd-apparater, diskmaskiner och annat som behövts lagas. Jag lägger ut allt på ett stort vitt papper eller ett lakan och fotograferar alla steg på vägen – så kan jag sätta ihop allt igen på samma sätt efter jag hittat vad som är fel och bytt ut den delen. På det sättet har jag sparat massor av pengar i reparationer. Dock finns det ett sammanhang där jag inte lyckats med denna metod. Avloppsrör. Jag har försökt. Ett av rören hade sprungit läck där hemma. Här är det nämligen inte bara att plocka isär allting, för när man börjar dela på avloppsrör – som varit i gång i ett par decennium – då kommer det ut saker. Det är gegga. Det stinker. Och det kommer överallt. Efter ett tag har stank och äckel gjort att man inte kan tänka ordentligt och man börjar slarva i det systematiska tänkandet.

Jag försökte. Jag tog isär allt, bytte ut den trasiga biten och satte ihop igen. Men stanken. Den satt kvar. Jag måste gjort något fel någonstans och det blev inte bättre.

Till slut gav jag upp och bestämde mig för att för en gångs skull anlita ett proffs. Jag hittade sidan www.dränering.eu på nätet där jag kunde låta olika rörmockare ge mig ett bud på jobbet. Jag valde den som verkade bäst för priset och lät proffset göra sitt. Läs mer om kostnader för dränering här