Låna pengar till begagnad eller ny bil?

Att äga en ny bil är en ganska spännande upplevelse inte bara för bilälskare. När man tänker sig att man köper en bil är det oftast ny bil man tänker sig. Och fördelarna är flera med ny bil vad det gäller skattereduktion, lägre bensinförbrukning och lägre reparationskostnader.

Men det finns några klara fördelar med att köpa en begagnad bil också. Den viktigaste fördelen är helt enkelt att inköpspriset oftast är mycket lägre. Om du alls behöver låna pengar till ditt bilköp kan du ha det avbetalat på bara ett par år.

En annan viktig fördel med begagnad bil är faktiskt en lägre försäkringspremier. Begagnade bilar har ett lågt inköpsvärde och sjunker långsamt i värde. Nya bilar, däremot, har en brant värdeminskningskurva eftersom den effektiva andrahandsvärde snabbt minskar.  Detta märks i försäkringspremien.  Därför har en begagnad bil en dubbel fördel. En begagnad bil sjunker inte i värde lika snabbt som en ny bil och är därför en bättre investering.

Det är flera olika faktorer som avgör vilket beslut du tar. Oavsett vad är det oftast aktuellt att ta ett billån för att finansiera inköpet.
Du kan läsa om online billån, personliga lån och inteckningar om du går in på http://www.alfabanken.se.