Viktiga uppgifter som behövs när man skaffar sin bilförsäkring

Innan du börjar leta efter rätt bilförsäkringsbolag, är det viktigt att förbereder dig med de viktiga uppgifter bolagen behöver veta om dig och din bil. För att få en korrekt offert, måste du mata in uppgifter som:

Personuppgifter
Namn, adress och telefonnummer. Se till att du inte lämnar några ekonomiska uppgifter i det här skedet. Vissa webbsajter är bedrägerisajter, bli inte lurad.

Körhistorik
Du måste berätta hur länge du har kört och om du har råkat ur för tidigare bilolyckor. Bra körhistorik ger lägre bilförsäkringspremier

Försäkringshistorik
Du kan bli ombedd att ge en fullständig historik över alla dina bilförsäkringar såsom vilka försäkringar du haft och de skadeanmälningar du gjort.

Information om din bil
Detta är viktigt när du vill ha offerter. Här ingår bilmodell, version, körsträcka och registreringsnummer på din bil. Ibland kommer de att be om en värdering av din bil. Men de flesta bilförsäkringsbolag känner redan till bilens värde när du gett bilmodell och version.

Hur du letar
När du väl har all denna information så återstår själva letandet. Och det är faktiskt den lätta uppgiften. Gå till http://www.billigaste-bilforsakringen.se och skriv in dina uppgifter, sedan görs hela jämförelsen automatiskt.