Vill du ha knölar på din balkong?

Vill du ha ett gäng berusade och besvärliga karlar som sitter och sjunger och super och tafsar – ja, beter sig väldigt knölaktigt – på dina balkonger? Givetvis vill du inte det. Förutsätter vi.
Men kanske vill du ha några baljor, fyllda med jord som det växer potatis från.
Ja, det är mycket mer troligt att du vill. Och det är inte alls omöjligt att fixa.
Det finns några tricks dock som underlättar. Först och främst behöver förodla knölarna. Lägg dem i en äggkartong och låt groddarna växa lite innan du stoppar dem i jorden.
Därefter stoppar du ner dem i dina förberedda baljor. Börja med att göra några hål i botten på baljorna och sedan lägga ett lager med lecakulor i botten. Därefter ett lager om 10 – 15 cm näringsrik jord. På denna lägger du dina knölar och på dem ytterligare 10 cm jord.
När blasten börjar växa lägger du på mer jord och kupar upp runt växterna. Fortsätt med det tills kärlet är fullt.
Snart har du dina nypotatis klara för odling.
Jo, en sak till. Först och främst måste du ha en balkong. Har du inte det blir det plötsligt väldigt svårt. Men du kan få hjälp med att fixa en balkong – om du bor i Stockholmsområdet – om du kontaktar www.fasteb.se. De bygger med stor expertis balkonger på de flesta byggnader och hjälper dig även att söka tillstånd från bostadsrättsföring och byggnadsnämnd. Sedan är det bara att börja odla.